Open menu

  НАЦИОНАЛНИ КОНГРЕС НА ТАРИ

  Удружење медицинских сестара-техничара и бабица Републике Србије организовало је Национални конгрес главних сестара и бабица, сестара и бабица из праксе и професора здравствене неге, са међународним учешћем, који је традиционално одржан у Хотелу “Оморика“ на Тари од 21. до 26. новембра 2023. године.

  Пленарна тематика Конгреса била је „Трансформација сестринства у ери растућих изазова“ у оквиру које су предавачи презентовали своја искуства и модалитете промена у сестринској професији и пракси, узроковане новим изазовима који имају значајан утицај на здравствени систем. 

   

   

   

  Било је речи и о образовању сестара, управљању и руковођењу, компетенцијама медицинских сестара, иновацијама у процесу сестринског рада, значају истраживања за клиничку праксу, као и о изазовима и развоју сестринске професије за нове здравствене политике.

  На Конгресу су учествовали предавачи Високе медицинске школе струковних студија „Милутин Миланковић“ Лидија Миленовић и Јелена Суботић Кривокапић и наставник вештина Милена Јанковић,  презентујући радове „Утицај соматских и психолошких болести на резилијентност здравствених радника током COVID-19 пандемије“ и „Значај пренаталне дијагностике“. 

   

     

   

  Контакт

  Висока медицинска школа струковних студија
  "Милутин Миланковић" Београд

  Црнотравска 27
  11000 Београд

  Тел: +381 11 3530-600
  Факс : +381 11 3530-642

   

  Где смо?

  Бонитет

  ERASMUS повеља

  © 2023. ВМШСС "Милутин Миланковић". Сва права задржана.