Open menu

  ENM мрежа, октобар 2017.

  У оквиру ваннаставних активности, Висока медицинска школа струковних студија „Милутин Миланковић“ омогућује студентима да учествују у студентској размени под окриљем Европске мреже високих школа сестринства (ЕНМН).

  Студентима је на распологању двадесет осам медицинских установа у оквиру четрнаест земаља чланица мреже, укључујући високе медицинске школе у Италији, Француској, Великој Британији, Шпанији, Швајцарској, Немачкој, Шведској, Данској, Норвешкој, Холандији и Русији, као и институције у земљама у окружењу, Румунији, Бугарској и Македонији.

  Други пут ове године, на студентску размену примили смо четири студента, три из Шпаније, са Факултета за медицинске сестре, и једног студента из Берна, који су присуствовали настави у Школи и вежбама у нашим наставним базамаупознајући тако  систем здравствене неге наше земље у Војномедицинској Академији, Клиничко-болничком центру „Звездара“, домовима здравља „Др Ристић“ и „Врачар“.

  Наши гости су, у оквиру слободних активности, са нашим професорима, обилазили и разгледали знаменитости Београда (музеј Николе Тесле, Зоолошки врт). Времена је било и за спорт, па су наши гости присуствовали и фудбалској утакмици Србија-Грузија.

  Интересовање за студентску размену је све веће, а као традиционалнo добри домаћини, обећали смо да ће се овакав вид сарадње студентских организација наставити и следеће године.

  Контакт

  Висока медицинска школа струковних студија
  "Милутин Миланковић" Београд

  Црнотравска 27
  11000 Београд

  Тел: +381 11 3530-600
  Факс : +381 11 3530-642

   

  Где смо?

  Бонитет

  ERASMUS повеља

  © 2023. ВМШСС "Милутин Миланковић". Сва права задржана.