Open menu

  Сарадња са школама и факултетима

  ERASMUS ПОВЕЉА ЗА ВИСОКО ОБРАЗОВАЊЕ 2021-2027 (српски)

  ERASMUS ПОВЕЉА ЗА ВИСОКО ОБРАЗОВАЊЕ 2021-2027 (енглески)

  Висока медицинска школа струковних студија „Милутин Миланковић“, настоји да прошири своју међународну сарадњу са Високошколским установама из региона, као и из земаља Европске Уније. Основни циљ успостављања међународне сарадње јесте размена искустава, научно-истраживачки рад, размена студената, као и друге активности значајне како за школу, тако и за њене студенте.

  Од 2017. године Висока медицинска школа „Милутин Миланковић“ потписница је Меморандума о међународној сарадњи са :

  • Високом техничком школом из Бјеловара, Република Хрватска ;
  • Високом медицинском школом здравства из Добоја, Република Српска, Босна и Херцеговина 

  Од 2016. година Висока медицинска школа „Милутин Миланковић“ потписница је Меморандума о међународној сарадњи са следећим Високошколским установама:

  • Факултетом за здраствене веде Ново Место, Словенија
  • Високом шолом за здравствене веде Словењ Градец, Словенија
  • Powiślańska Szkoła Wyższa, Пољска

  У оквиру Erasmus+ Programa, потписан је Inter-institutional  agreement 2016/2017 - 2020/2021 between institutions from programme and partner countries са Медицинским Универзитетом Пловдив, Бугарска.

   


  Сарадња са школама у Брајтону и Битољу

  Од 2014. године Висока медицинска школа „Милутин Миланковић“ је и потписница билатералних меморандума о сарадњи са Високом медицинском школом за медицинске и акушерске сестре Универзитета у Брајтону, Велика Британија и Високе медицинске школе у Битољу, Македонија.

   


  Сарадња са Велеучилиштем у Бјеловару, Хрватска

  У оквиру Ерасмус пројекта КА107 у новембру 2018. године, наставници ВМШСС “Милутин Миланковић” проф. др. Гордана Арсић Комљеновић, директор Школе и мр Лидија Миленовић, гостовале су на Велеучилишту у Бјеловару, стручни студиј Сестринство.
  На округлом столу под називом "Сличности и разлике образовања у сестринству", за бројне студенте и наставнике мр Лидија Миленовић је имала излагање на тему ”Имплементација процеса здравствене неге”.

   


  Стручна посета Пољској

  Представници наше Високе медицинске школе струковних студија „Милутин Миланковић“ били су у посети Факултету здравствених наука у  Пољској, у граду Плоцк.

  У оквиру Erasmus+ пројекта КА107, који се односи на оспособљавање особља, представници Високе медицинске школе струковних студија „Милутин Миланковић“, мр сц. Јасмина Радојловић, предавач и др стом. Стефан Микић, помоћник директора за наставу, боравили су у петодневној посети Факултету здравствених наука, који је у саставу Државног Универзитета примењених наука (Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa) у Плоцку, у Пољској.

  Током боравка, упознали су се са начином рада на овој високошколској установи, а такође су посетили и регионалну болницу. На крају посете, уручени су им сертификати за учествовање у Erasmus+ програму.

  Контакт

  Висока медицинска школа струковних студија
  "Милутин Миланковић" Београд

  Црнотравска 27
  11000 Београд

  Тел: +381 11 3530-600
  Факс : +381 11 3530-642

   

  Где смо?

  Бонитет

  ERASMUS повеља

  © 2023. ВМШСС "Милутин Миланковић". Сва права задржана.